ליטיגציה

ייצוג בבית משפט בעסקאות מקרקעין תוך שימוש חכם בנסיבות ובראיות התומכות כדי להשיג את התוצאה הטובה ביותר כתובעים או כנתבעים.

חלק מתהליך הליווי שלנו בעסקאות מקרקעין הוא ייצוג התיק בבית המשפט, במקרה של מחלוקת שלא הבשילה לכדי פתרון.
הייצוג שלנו יכול להינתן ללקוחות המשרד בהמשך לתהליך ליווי עסקה, או כייצוג ללקוחות שטופלו על ידי משרדי עו"ד אחרים בשלבים הראשוניים של העסקה.
ניהול תיק בבית המשפט הוא עניין מורכב. בנוסף להבנה מעמיקה של חוקי המקרקעין והמיסוי, הוא דורש גם ניסיון ויכולת לטעון את הטענות בצורה הנכונה – כזו שמסתמכת על הראיות הקיימות, אבל גם מספרת את הסיפור באופן ובתזמון הנכונים.
ליטיגציה מוצלחת בתיקי נדל"ן היא תולדה של עבודת הכנה מקדימה שמאפשרת להוביל את השיח, ולצדה – היכולת לחוש בכל רגע את רוח הדברים כדי לדעת לשנות את האסטרטגיה ככל שנדרש.

ייצוג (ליטיגציה) בבית המשפט בתיקי מקרקעין מתרחש לרוב כאשר מתבצעת הפרה של אחד או יותר מתנאי העסקה שסוכמו, או במקרה של צעדים שבוצעו בניגוד לחוק.

מהות השירות ומטרתו
המטרה בייצוג בבית המשפט היא להשיג את התוצאה הכי טובה עבורכם במסגרת הנסיבות הקיימות, בין אם מדובר במחלוקת כספית, או בין אם המחלוקת היא סביב פעולה או בצעד שאתם או הצד השני נדרשים לעשות.

מקרים לדוגמא
• תביעות כנגד קבלן שלא עמד בתנאי החוזה, למשל במקרה של איחורים או ליקויי בניה.
• חוסר יכולת לממש את חלקכם בדירת ירושה.
• התמודדות עם תביעות מרשות מקרקעי ישראל.
• הפרות של הסכמי מכר.

מתי כדאי לנהל תיק בבית המשפט?
למרות שלעולם אין ודאות מוחלטת בבית המשפט, במרבית תיקי המקרקעין, בייחוד אלו השכיחים ביותר, ניתן להעריך לדעת מראש מה עשויות להיות התוצאות האפשרויות וסיכויי ההצלחה.
ההמלצה האם לפנות לבית המשפט (ככל ששאלה זו עומדת בידכם) נגזרת מסיכויי ההצלחה המוערכים של התיק, שנקבעים באופן ישיר על ידי 3 פרמטרים:
• הסיטואציה
• הראיות שיש אצלכם ביד
• האופן שבו התנהלתם עד לנקודה זו
לפני כל החלטה על הליך משפטי כדאי לערוך הערכת כדאיות. ישנם לא מעט תיקים שלא אמליץ לנהל, ואחרים שאבחר שלא לנהל בעצמי. מאידך, ישנם לא מעט מקרים בהם אתם התנהלם בצורה לא נכונה, אבל הנסיבות והאופן שבו ניתן להציג את הסיפור מותירים סיכויי הצלחה לא רעים.
שאלת הכדאיות משתנה מאד מתיק לתיק, ואין כאן כלל גורף שניתן להחילו. לכן, חשוב מאד לקבל הערכת מצב מקדימה בטרם ההחלטה על ניהול התהליך בבית המשפט.

איך מנהלים תיק בצורה חכמה
מאחורי ניהול תיק מוצלח עומדת היכולת לנתח לעומק את הסיטואציה והראיות, לצפות כמה צעדים קדימה, ולנהל את השיח בצורה אסרטיבית וחכמה.
כבר בשלב הראיות אני עורכת ניתוח של סיטואציות הפוטנציאליות ומצבי הפעולה האפשריים. היכולת לצפות כמה צעדים קדימה ולתדרך אתכם בכלל התרחישים האפשריים, היא זו שמאפשרת להגיב בזמן אמת ולהוביל את השיח למקומות הנכונים.

מאחורי ניהול תיק מנצח עומדים 4 שלבים:
1. תיאום ציפיות
מטרת השלב הזה היא לסקור עמכם את המקרים והתוצאות האפשרויות, בשאיפה לצמצם את אי הוודאות ככל שניתן. בטרם הפגישה אערוך ניתוח מקדים מתוך החומרים הקיימים, במהלכה אתקף את ההערכה המקדימה באמצעות סדרה של שאלות, ובסופה תקבלו ניתוח משפטי מקיף הכולל את סיכויי ההצלחה ודרך הפעולה הנכונה.
2. הכנה מדוקדקת
ההיערכות להליך היא השלב הכי משמעותי בו. בנקודה הזו אנו בוחנים מה עומד לצדנו ומה הנסיבות, מתוכם נבנית האסטרטגיה ומוגדרים התרחישים והתגובות האפשריות, כדי להיות מוכנים לכל מצב. יש תיקים שלא דורשים יותר משביב של ראיה כדי לבסס את הסיפור – אבל דורשים התנהלות חכמה ומדויקת במטרה לתרגם אותה לבית המשפט, כדי לרתום את ההליך לכיוון הנכון.
3. ניהול התיק
עד לתחילת המשפט הכל בגדר השערות, אולם כבר מהדיון הראשון אפשר להבין את הכיוון הכללי שאליו מתקדם התיק. לאורך כל הדרך חשוב מאד להרגיש את האווירה ולהיות עם היד על הדופק – ולוודא שהתיק מתקדם בכיוון הנכון, או לשנות את הטקטיקה במקרה שלא.
4. סיכומים
שלב הסיכומים הוא שלב משמעותי מאד בהליך. סיכומים טובים יודעים לספר את הסיפור נכון, להעביר ולתווך אתכם לבית המשפט וליצור הזדהות עם המצב שלכם. חשוב לזכור שלצד החוקים, בסופו של דבר כמעט הכל נתון לפרשנות.

קידום עורכי דין קידום עורכי דין
דילוג לתוכן